Soğan Çorbası

SOĞAN ÇORBASI

İlk defa Paris'te denemiştim soğan çorbasını. O gün doğum günüm olduğundan mıdır bilmem ama acayip beğenmiştim =) Soğandan gelen tatlılık, et suyu..fırınlanan ekmeğin çıtırtısı..

Ve o zamandan beri de ne zaman düdüklüde incik yapsam (havuçlu, kereviz saplı, pekmezli, yenibaharlı ve dilediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz) ertesi gün mutlaka suyuna bir çorba yapacağım bellidir. Bu genelde mercimek olur ama soğan çorbası bir ayrı güzel olur.


Malzemeler :

-2 veya 3 adet kuru soğan, piyazlık doğranmış

-1/2-1 tatlı kaşığı esmer şeker

-1 çay kaşığı karbonat, silme

-Et suyu

-Baget ekmek dilimleri

-Eski kaşar/ Gouda veya dilediğiniz bir peynir rende

Yapılışı :

-Evet, şimdi karbonat ne alaka diyeceksiniz ama soğanı karamelize etmemizde bize kısa bir yol sunuyor.

Biliyorsunuz karamelize soğan yapma işi kısık ateşte ve oldukça uzun süreleride olan bir iş. Soğanları biraz kavurduktan sonra şekerle beraber karbonatı da ekleyip, ağzı kapalı pişirirseniz soğanların güzelce eridiğini göreceksiniz. Eğer dilerseniz altını kapatmadan içine 1-2 yemek kaşığı brendi de ilave edebilirsiniz.

-Et suyu ile karamelize soğanı birleştirip çorbanızı pişiriyorsunuz. 

-İsterseniz tek porsiyonluk kaselere çorbayı paylaştırın, isterseniz derin olmayan bir fırına dayanıklı borcama koyun pişen çorbayı. 


-Üzerine baget dilimleri ve rendelenmiş peynirinizi de koyup 180 derece fırında peynirler eriyene ve renk alana kadar da pişirin. Kolay yoldan, tembel işi pratik soğan çorbanız hazır =)

Afiyetler olsun,

Joy appétit =)


Comments

Popular Posts