Lorlu Muzlu Bisküvili Piramit Pasta
LORLU MUZLU PASTA
Çocukken anneniz mutlaka yapmıştır. Anneniz yapmadıysa teyzeniz, o da yapmadıysa mutlaka bir arkadaşınızın annesi yapmıştır. Tabii bir diğer seçenek de bu pastadan hiç yememiş olmanız ve çok şey kaçırıyor olduğunuzdur =)
Belki de siz küçükken daha çok mozaik pastacıydınız. Bir aralar bizim evin buzluğunda dururdu hep, çıkarır çıkarır yerdik.
80 sonu 90 başı çocukluk yaşayanları, o günlere ışınlayacak bir tarif var bugün. Az ve kolay malzemeler, çokça lezzet..
Hadi malzemelere geçelim :
(su bardağı klasik 200ml'lik olanlardan)
-300gr tatlı lor peyniri (bulmak zor olabiliyor biliyorum, tam bu kadarlık paketlerde hazır paketli kahvaltılık lor satılıyor, büyük marketlerde bulabilirsiniz)
-3 yemek kaşığı eritilmiş ılınmış tereyağ (tereyağının eritilmiş hali 3 yemek kaşığı olacak)
-1 paket pötibör bisküvi
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-1 adet muz (muzun büyüklüğüne göre 1,5-2 adet de olabilir)
-1/2 su bardağı süt (pötibörleri ıslatmak için)
Yapılışı :
(videosunu buraya ekleyemedim ama instagram hesabım olan "joys_kitchenn" da hızlandırılmış yapım aşamalarının videosunu da izleyebilirsiniz)
-Lor ve tereyağını bir kapta çırpıyorsunuz.
-İçine pudra şekerini de ilave edip çırptığınızda pastanın kremasını elde etmiş oluyorsunuz.
-Mutfak tezgahınıza streç film seriyorsunuz. İnce bir tabaka halinde kremadan sürüyorsunuz streç filme.
-Bisküvileri teker teker sütle ıslatıp, kremanın üzerinde koyuyorsunuz. Bisküviler 3 sıra ve 4 sütun olacak şekilde yerleşecek.
-Bisküvilerin üzerine bir kat daha krema daha sürüyorsunuz.
-Bunların da üstüne bir kat daha ıslatılmış bisküvi ve kalan kremanın tamamını sürüyorsunuz. 3 sıra halinde dizilmiş bisküvilerin orta sırasına muzu hiç kesmeden boylu boyunca koyuyorsunuz.
-Streç filmin de yardımıyla muz koymadığınız birinci ve üçüncü sıradaki bisküvileri yanlardan kaldırıp bir piramit oluşturacak şekilde muzlu kısmın üstüne doğru katlıyorsunuz.
-Streçle sıkıca sardığınız pastanızı 3-4 saat buzlukta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine benmari eritilmiş çikolata da gezdirebilirsiniz. Çünkü, neden olmasın? =)
Afiyetler olsun,
Joy appétit =)
Comments
Post a Comment