Tereyağlı Jumbo Karides

 TEREYAĞLI JUMBO KARİDES


Denizden babam çıksa yerimciler acaba bu kabuklu deniz ürünlerini de tüketmeyi seviyorlar mı?

Ben şahsen hepsine bayılıyorum. Deniz ürünlerinin taze olmasından sonra en önem verdiğim şey kurutulmadan pişirilmeleri. İster fileto fırında, ister yağda kızartılan ufak balıklar olsun isterse de karides, deniz tarağı ya da kalamar.. Çok pişirilince kayış gibi bir kıvama gelmelerinin yanında tatları da oldukça düşüyor maalesef.

Karidesleri balıkçınızda temizletebileceğiniz gibi evde de ayıklayabilirsiniz. Sırtlarındaki o ince kıl gibi parçayı da çıkartmayı unutmayın =)

Yapılışı :

- Karidesleri sudan geçirip havlu kağıt ile iyice kuruluyorsunuz.

- Bu sırada tavaya tereyağ ve zeytinyağı karışımını ekliyor ve ısıtmaya başlıyorsunuz.



- Karidesleri tavaya alıp pişirmeye başlıyorsunuz. Ben diyim 3, siz diyin 5dk'da (iki tarafı toplamda) pişiyorlar zaten.

- Ocaktan almadan pul biber, biraz tuz ve sarımsak (ister ezilmiş ister ince ince kesiliş) ile beraber son bir kez çeviriyorsunuz ve dumanı üstünde servis edilmeye hazır karidesiniz.

Tavsiyem yağ konusunda cimrilik yapmamanız =) Sonuçta pişince suyuna kızarmış ekmek bandırıcaz yani, di mi?

Afiyetler olsun,

Joy appétit =)







Comments

  1. Casino Online | $25 Free Chip - MJH Hub
    Casino Online | $25 Free Chip · 충청북도 출장샵 Deposit Bonus · Make your first deposit 성남 출장샵 at least $10. · Enter your details in our casino 경기도 출장샵 bonus code or select a 울산광역 출장마사지 bonus 김해 출장마사지 offer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts