Muhammara
MUHAMMARA
Şimdi ben bu güzelliğe sadece meze desem, az kalmaz mı? Peki ya kahvaltılık sürme desem?
Dolapta bir gün önceden kalanını sos yapmaz mıyız sandviçlerimize?
Hadi malzemelerle başlayalım anlatmaya:
-6-7 adet kapya biber
-5 dilim etimek
-1 su bardağı ceviz içi
-2 tepeleme tatlı kaşığı acı biber salçası
-1 silme çay kaşığı tuz (eğer salçanız çok tuzluysa hiç tuz eklemeyin)
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 tepeleme çay kaşığı kimyon
-2 tatlı kaşığı nar ekşisi
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-2 diş sarımsak, ezilmiş (damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
Yapılışı :
-Kapya biberleri közleyip bir kaseye alın ve ağzını streç film ile kaplayıp 20-25dk dinlendirin.
-Ceviz ve etimekleri rondodan ayrı ayrı geçirin. Etimeklerin daha toz gibi, cevizlerinse hafif dişe gelir şekilde olmasını istiyoruz burada.Yani en azından ben öyle seviyorum =)
-Mutfak robotunda çekilmiş ceviz ve etimek kırıntılarını yağsız tavada hafifçe kavurun ve bir kaseye alın.
-Biberlerin kabuklarını soyup bir bıçakla hafif iri olacak şekilde kesin. Siz dilerseniz biberleri de mutafk robotunda çekebilirsiniz.
-Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp, servis ederken de üzerine biraz daha zeytinyağı ve ceviz ilave edebilirsiniz.
-Dolapta biraz beklediğinde lezzetler iyice iç içe geçiyor, bilgilerinize =)
Afiyetler olsun,
Joy appétit =)
Comments
Post a Comment