Muhammara

 MUHAMMARA


Şimdi ben bu güzelliğe sadece meze desem, az kalmaz mı? Peki ya kahvaltılık sürme desem? 

Dolapta bir gün önceden kalanını sos yapmaz mıyız sandviçlerimize?

Hadi malzemelerle başlayalım anlatmaya:

-6-7 adet kapya biber

-5 dilim etimek

-1 su bardağı ceviz içi

-2 tepeleme tatlı kaşığı acı biber salçası

-1 silme çay kaşığı tuz (eğer salçanız çok tuzluysa hiç tuz eklemeyin)

-1 çay kaşığı kırmızı pul biber

-2 tepeleme çay kaşığı kimyon

-2 tatlı kaşığı nar ekşisi

-1/2 su bardağı zeytinyağı

-2 diş sarımsak, ezilmiş (damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)

Yapılışı :


-Kapya biberleri közleyip bir kaseye alın ve ağzını streç film ile kaplayıp 20-25dk dinlendirin.

-Ceviz ve etimekleri rondodan ayrı ayrı geçirin. Etimeklerin daha toz gibi, cevizlerinse hafif dişe gelir şekilde olmasını istiyoruz burada.Yani en azından ben öyle seviyorum =)

-Mutfak robotunda çekilmiş ceviz ve etimek kırıntılarını yağsız tavada hafifçe kavurun ve bir kaseye alın.

-Biberlerin  kabuklarını soyup bir bıçakla hafif iri olacak şekilde kesin. Siz dilerseniz biberleri de mutafk robotunda çekebilirsiniz.



-Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp, servis ederken de üzerine biraz daha zeytinyağı ve ceviz ilave edebilirsiniz.

-Dolapta biraz beklediğinde lezzetler iyice iç içe geçiyor, bilgilerinize =)

Afiyetler olsun,

Joy appétit =)












Comments

Popular Posts