Brownie

BROWNIE



Nasıl anlatsam..nerden başlasamm..

Böyle dışı ipek gibi incecik bir katman, yoğun çikolata tadı, damakta eriyen lezzet, içinin muhteşem kıvamı..Daha ne diyebilirim ki, ilk ısırıkta aşk =)

Uzatmadan malzemelere geçelim :

(20cmx20cm'lik kare bir kek kalıbı için)

-85gr tereyağ

-210gr (%60) bitter çikolata

-160gr toz şeker

(160gr çok değil mi dediğinizi duyar gibi oluyorum ama ben seneler içinde deneye deneye 200gr şekerden bu kadara indirdim. Şeker sadece lezzeti değil kıvamı da etkiliyor, şeker sayesinde brownie nemli kalabiliyor)

-2 yumurta (57-62gr arası büyük boy )

(yumurtalar oda sıcaklığında olmalı, değillerse sıcak su dolu bir kasede bir 10dk beklesinler, yumurtalarınız yeterince büyük değilse 3 yumurta da kullanabilirsiniz)

-70gr un, elenmiş

-8gr kakao, elenmiş

(bana bu kadar çikolata yeter, daha fazla baskın olmasın derseniz hiç kakao koymayıp 78gr un da kullanabilirsiniz ya da çikolata tadı daha da yoğun olsun isterseniz de kakao yerine toz çekilmiş kahve kullanabilirsiniz).

Yapılışı:

-Bir kapta yumurta ve şekeri 2-3dk çırpıyorsunuz. Bu süre elektrikli mikser için geçerli. El çırpıcınızla da bi 5dk sürecektir bu işlem. Bu aşama önemli çünkü üstündeki o ince tül gibi örtüyü bu aşamada elde ediyorsunuz. Şeker erisin diye çokça çırpmayın, köpük köpük olmasın (yoksa kaskatı bir beze-mereng tabakası oluşur browninizin üstünde), böyle akışkan bir mayonez kıvamında olacak.

-Bu sırada tereyağ ve çikolataları benmari olarak eritin.

-Çikolata karışımı hafif ılındığında yumurtalı karışıma ilave edin, karıştırın.

-Un ve kakaoyu ayrı bir kapta hafifçe karıştırıp 2-3 seferde sıvı karışıma katlayarak ilave edin.

-Kek kalıbınızı yağlayın, içine yağlı kağıt serin ve yeniden yağlayın. Karışımı kabınıza döküp üzerini spatula ile düzeltin.

-Önceden ısıtılmış fanlı fırınınızda 170 derecede 20dk pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebilir ama hadi maksimum 22dk olsun =)

-Fırından çıkarınca hemen kesmeyin, bi kendini toparlasın , oda sıcaklığına gelsin.

-Sonra dilimleyip dilerseniz yanına bir top dondurma koyup servis edin.

Afiyetler olsun,

Joy appétit =)


 

Comments

Popular Posts