Kuru Kayısılı ve Kuru Domatesli Pırasa


Kuru Kayısılı ve Kuru Domatesli Pırasa




Zeytinyağlılara şeker eklemeyi sevenler online mıyız? Bu sefer rafine şeker yerine kuru meyve kullanmaya ne dersiniz? Karamelize tadını arttırmak için kuru kayısı kullandım ben bu tarifte. Biraz daha ekşilik isteyenleriniz kuru erik de kullanabilir. Belki bazılarınız zeytinyağlı pırasaya az salça da ekliyordur, onun yerine de kuru kayısı ilave etmenizi önereceğim :)

Uzatmadan malzemelere geçelim:
- 1 kilo pırasa, halka halka doğranmış
-1 havuç, halka doğranmış
- 1 kuru soğan, piyazlık doğranmış
- 6 adet gün kurusu kayısı, 15 dakika suda beklemiş ve  2’ye kesilmiş
- 6 adet kuru domates, 15 dakika susa beklemiş ve 4’e kesilmiş
- 1 çay bardağı baldo pirinç
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı sıcak su
- 1/2 limon suyu, daha ekşi severseniz 1 limonun suyu da olabilir
- 1/2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
- Bir tencerede zeytinyağıni alıp soğanları kavuruyorsunuz. Üzerine önce havuçları sonra pırasaları ilave edip altını kısıp ağzını kapatıp bu sırasa  kuru kayısı ve kuru domatesleri kesiyorsunuz.
- Kuru kayısı, kuru domates, pirinç, tuz, limon suyu ve suyu tencere ilave edip karıştırıyorsunuz.
- Su kaynayınca tencerenin altını kısıp ağzını kapatıyorsunuz. Burada ufak bir ipucu vermek istiyorum. Tencerenin ağzı kadar bir yağlı kağıt kesip elinizde hafif bıruşturup, üzerine 1-2 delik açıp pırasaların üzerine koyarsanız ve sonrasında ağzı kapalı 30-35 dakika kısık ateşte zeytinyağlınızı pişrirseniz daha parlak bir görüntü elde edersiniz.
- Ben zeytinyağlıları neredeyse susuz seviyorum, siz dilerseniz bir miktar daha fazla su ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun, Joy appétit 🙋🏻

Comments

  1. KADG PUNTAR: Situs Judi Online Casino Slot Terpercaya 2021
    Kami bermain judi online terbaik menjadi salah satu bermain judi online, poker online sekarang 바카라 사이트 dan game 인카지노 slot gacor kadangpintar terbaru di Indonesia.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts