Kore Sokak Tostu


KORE SOKAK TOSTU
KARIŞIK TOST

Hep @joys_kitchenn instagram hesabımdan tarif paylaştığımdan uzundur blog’da bir şey yazmadığım aklıma geldi. Bu sessizliğimi tost ile bozmaya karar verdim :) 

Karışık tost deyince aklınıza ne geliyor bilmem ama ezber bozan “Kore Tost” u yeni favoriniz olacak.
Kore’ye hiç gitmedim ama sokak lezzetlerine bayılırım. Bu tostu görünce mutlaka denemeliyim dedim. Coleslaw’lu bir karışık tost gibi düşünebilirsiniz bu tostu. Coleslaw genelde lahana (beyaz, kırmızı) ve havuçla yapılan bir salata. Mayonez ve toz şeker de tatlandırıcıları bu salatanın. Baştan uyarayım, bu tost için hiç kalori hesabına girmeyin :) 

Coleslaw malzemelerinden sebzeler omletin içine giriyor, tatlandırıcılar ekmekle buluşuyor.

2 kişilik tost için malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı ince kıyılmış beyaz lahana
-1/2 su bardağı jülyen kesim havuç
-1/4 ufak beyaz soğan, piyazlık doğranmış
-1 yemek kaşığı kadar kıyılmış taze soğan, sadece yeşil kısımları
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı mayonez
-1 yemek kaşığı ketçap
-4 dilim beyaz tost ekmeği
-1 tatlı kaşığı tereyağ, ekmekler için
-1 tatlı kaşığı tereyağ, omleti pişirmek için
- 4 dilim füme hindi but
- 4 dilim kaşar peynir
-tatlandırmak için tuz&karabiber

Yapılışı:
- Lahanayı bir kasede tuzla ovuyorsunuz. İçine havuç, soğan, taze soğan, yumurta ve karabiberi de ekleyip karıştırıyorsunuz. Dikkat ederseniz burada çırpma işlemi yok, orijinalinde chopstick’lerle tüm malzeme karıştırılıyor. Omlet malzemeleri bir kenarda beklerken ekmekleri hazırlamaya geçiyoruz.

-Tost ekmeklerinin her iki tarafını tereyağlayıp bir tavada arkalı önlü kızartıyorsunuz. Tavadan aldığınız ekmeklerin içeride kalacak kısımlarına  ketçap ve mayonezi bölüştürerek sürüyorsunuz. Daha sonra üzerlerine toz şekeri serpiştiriyorsunuz.

-Ekmekleri kızarttığınız tavada himdi füme dilimlerini arkalı önlü ısıtıyorsunuz.

-Bu sırada ayrı bir tavaya tereyağını alıp omleti arkalı önlü pişiriyorsunuz. Bu işlem yaklaşık 3 dk sürüyor. Omlet pişerken etleri tavadan alıp kaşar peynir dilimlerini aynı tavada çok az eritiyorsunuz. 

-Sıra geldi tostu bir araya getirmeye. Hazırladığınız 4 dilim ekmekten 2’si kapak, 2’si taban olacak. Omleti tabandaki 2 ekmek dilimi üzerine paylaştırıyorsunuz. Omlet üzerine 2’şer dilim hindi füme ve kaşar dilimlerini koyuyorsunız. Kapakları da üzerlerine kapatıp, yeme kolaylığı için bıçakla ortadan ikiye kesip, servis ediyorsunuz.

Yanına turşu koyabilirsiniz..
Et, peynir, ekmek ve hatta lahana çeşidini keyfinize göre değiştirebilirsiniz..
Benim bir seferinde ketçap ve şekeri, sweer chilli sos ile değiştirmişliğim bile var :)

Afiyetler olsun..
Joy appétit 🙋🏻

Comments

Popular Posts