ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Adı üstüne taze fasulye..taze..tazecik.
İster ocaktan inip ılınınca ister dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemelik..



Malzemeler :

-yarım kilo taze fasulye
-2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
-3 diş sarımsak, irice doğranmış
-yarım tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
-3 orta boy domates, rendelenmiş
-yarım çay bardağı zeytinyağ
-yarım su bardağı kaynamış su

Yapılışı:

-Taze fasulyeleri yıkayıp, uçlarından kesip boylamasına ikiye bölüyorsunuz.


-Soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte tencereye alıp kavurmaya başlıyorsunuz. İyice şeffaflaşınca üzerine sarımsakları da ilave ediyorsunuz.


-Daha sonra üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzunu, şekerini ekleyip 2 dakika kavuruyorsunuz.


-Son olarak fasulyeleri de ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra suyunu ve geri kalan zeytinyağını da ekleyip ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat (fasulyeler dilediğiniz kıvama gelene kadar) kısık ateşte pişiriyorsunuz.


-Ben ocaktan indikten hemen sonra üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirmeyi seviyorum. Yani genel anlamda zeytinyağını çok seviyorum sanırım =)

-Biraz dinlendikten sonra ılık ılık veya şöyle birkaç saat dolapta soğuttuktan sonra da keyfine varabilirsiniz.

Afiyetler olsun..
Joy appétit =)


Comments

Popular Posts