ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
Adı üstüne taze fasulye..taze..tazecik.
İster ocaktan inip ılınınca ister dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemelik..
Malzemeler :
-yarım kilo taze fasulye
-2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
-3 diş sarımsak, irice doğranmış
-yarım tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
-3 orta boy domates, rendelenmiş
-yarım çay bardağı zeytinyağ
-yarım su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
-Taze fasulyeleri yıkayıp, uçlarından kesip boylamasına ikiye bölüyorsunuz.
-Soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte tencereye alıp kavurmaya başlıyorsunuz. İyice şeffaflaşınca üzerine sarımsakları da ilave ediyorsunuz.
-Daha sonra üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzunu, şekerini ekleyip 2 dakika kavuruyorsunuz.
-Son olarak fasulyeleri de ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra suyunu ve geri kalan zeytinyağını da ekleyip ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat (fasulyeler dilediğiniz kıvama gelene kadar) kısık ateşte pişiriyorsunuz.
-Ben ocaktan indikten hemen sonra üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirmeyi seviyorum. Yani genel anlamda zeytinyağını çok seviyorum sanırım =)
-Biraz dinlendikten sonra ılık ılık veya şöyle birkaç saat dolapta soğuttuktan sonra da keyfine varabilirsiniz.
Afiyetler olsun..
Joy appétit =)
Adı üstüne taze fasulye..taze..tazecik.
İster ocaktan inip ılınınca ister dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemelik..
Malzemeler :
-yarım kilo taze fasulye
-2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
-3 diş sarımsak, irice doğranmış
-yarım tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
-3 orta boy domates, rendelenmiş
-yarım çay bardağı zeytinyağ
-yarım su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
-Taze fasulyeleri yıkayıp, uçlarından kesip boylamasına ikiye bölüyorsunuz.
-Daha sonra üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzunu, şekerini ekleyip 2 dakika kavuruyorsunuz.
-Son olarak fasulyeleri de ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra suyunu ve geri kalan zeytinyağını da ekleyip ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat (fasulyeler dilediğiniz kıvama gelene kadar) kısık ateşte pişiriyorsunuz.
-Ben ocaktan indikten hemen sonra üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirmeyi seviyorum. Yani genel anlamda zeytinyağını çok seviyorum sanırım =)
-Biraz dinlendikten sonra ılık ılık veya şöyle birkaç saat dolapta soğuttuktan sonra da keyfine varabilirsiniz.
Afiyetler olsun..
Joy appétit =)
Comments
Post a Comment