HUMUS

HUMUS



En sadesinden bir humus tarifi geliyor. İpeksi dokusuyla yapanı da yiyeni de kendine aşık edecek kıvamda kendisi..Tabii bunu bir şeye borçlu; nohut kabuklarının soyulmasına. Nohutları haşlayıp suyunu süzüyorsunuz. Soğuk su dolu bir kaba 1tepeleme çay kaşığı karbonat koyup içine de süzdüğünüz nohutları koyuyorsunuz. parmaklarınızla çok bastırmadan ovaladığınızda kabukların kendiliğinden çıktıklarını göreceksiniz =)

Başlıyoruz..

Malzemeler:
-2 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
-1/2 su bardağı tahin
-1/2 limon suyu
-2 diş sarımsak
-1 silme tatlı kaşığı tuz
-1 silme çay kaşığı kimyon
-3-4 yemek kaşığı içme suyu

Yapılışı:
-Nohutları blendera alıp 1-2 dakika parçalıyorsunuz. Daha sonra üzerine tahini ve limonu ekleyip blenderda çekmeye devam ediyorsunuz.
-Sarımsak, tuz ve kimyonu ilave ederek karıştırmaya devam ediyorsunuz. Bu aşamada blenderın çeperlerine yapışan humusu bir kaşık yardımıyla aşağıya iterek karışımın homojen olmasını sağlayabilirsiniz.
-Bu aşamada sürülebilir bir kıvamda oluyor humus, ancak birkaç kaşık su ile birleşince harika bir kıvam alıyor. Humusun fazla akışkan olmaması için suyun hepsini bir anda değil kaşık kaşık ilave ederseniz tedbiri elden bırakmamış olursunuz =)
-Humusu tabağa alıp ortasını açıp zeytinyağ, kavrulmuş çam fıstığı, maydanoz, soyulmuş nohut taneleri ile tabağınızı renklendirebilir ve damak zevkinize göre  biraz daha kimyon serpebilirsiniz.


Afiyetler olsun..
Joy appétit =)




Comments

Popular Posts