BEZELYELİ VE PORTAKALLI ENGİNAR

BEZELYELİ VE PORTAKALLI ENGİNAR

40 günde 40 tane yerseniz süper sağlıklı bir karaciğere sahip oluyormuşsunuz. Tamam belki her gün yapamayabilirsiniz ama bu mucizevi sebzeyi sıklıkla tüketmenizi tavsiye edeceğim. Ben en sade haliyle zeytinyağlısından tutun kuzu etlisine, garnitürlüsünden dolmasına her haliyle enginara bayılıyorum. Böyle de şekerli biz sebze olan bezelye ve portakal suyuyla da birleşti ve dereotuyla taçlandı..Deneyin bakalım beğenecek misiniz =)



Malzemeler:
-4 adet enginar, 4er eşit parçaya kesilmiş (limonlu suda bekletebilirsiniz)
-1 adet orta boy kuru soğan, piyazlık kesilmiş
-2 yemek kaşığı zeytinyağ, soğanları kavurmak için
-1/2 tatlı kaşığı esmer şeker, opsiyonel
-1/2 tatlı kaşığı tuz
-1 adet limonun suyu
-2 su bardağı dondurulmuş bezelye
-1 adet portakalın suyu
-1 su bardağı kaynamış su
-1/2 su bardağı zeytinyağ
-1/4 demet maydanoz, ince kıyılmış

Yapılışı:
-Öncelikle soğanları zeytinyağında kavurmakla işe başlıyorsunuz.


-Soğanlar hafif şeffaflaşmaya başlayınca tuz ve şekeri ilave edip, üzerlerine bezelyeleri ekliyorsunuz.


-Enginarları da bezelyelerin üzerine ekliyorsunuz. Portakal ve limon suyuyla beraber su ve zeytinyağını da tencereye koyup bir sefer karıştırıp, tencerenin ağzını kapatıyorsunuz.


-Kaynadıktan sonra altını kısıp 25 dakika kısık ateşte pişiriyorsunuz.


-Son olarak servis ederken üzerine dereotundan dilediğiniz kadar serpip afiyetle tadına bakıyorsunuz =)

Afiyetler olsun..
Joy appétit =)

Comments

Popular Posts