RİCOTTA PEYNİRİ VE TAZE SOĞANLI KREP BOHÇA

RİCOTTA PEYNİRİ VE TAZE SOĞANLI KREP BOHÇA

Özenilen kahvaltıların baş tacı olan krep acaba bir ara sıcak olabilir miydi? Peki, bu haliyle kahvaltıda da yenebilir miydi? İki sorunun cevabı da : Evet! =)



Malzemeler:
(8 adet krep için)
Klasik krep:
-2 yumurta
-2 su bardağı süt (1su bardağı:200ml)
-1+3/4 su bardağı un
-1/2 çay kaşığı tuz
Krep içi:
-1 su bardağı ricotta peyniri (kahvaltılık lor da tercih edebilirsiniz)
-3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış
-1/2 çay kaşığı kuru tarhun
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
Domates sos:
-Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere hazır alındı =)

Yapılışı:
-Derin bir kasede yumurtaları çırpıyorsunuz ve üzerine sütü de ekleyip karıştırıyorsunuz.


-Sıvı karışıma tuz ve unu da ekleyip homojen bir karışım elde ediyorsunuz.


 -Çırpma işlemi bittiğinde krep hamuru karışımı aşağıdaki gibi boza kıvamında olacak. Gözünüze biraz sıvı görünse de un eklemekten kendinizi alıkoyunuz =)


-Krep hamuru dolapta biraz dinlenirken, krep içini hazırlamaya girişebilirsiniz. Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile doğranmış taze soğanları biraz öldürüyorsunuz.


 -Altını kapatmaya yakın içine tarhunu da ekliyorsunuz.



-Yeşillikleri bir çatal yardımıyla ricotta peyniri ile karıştırıyorsunuz.


-Yapışmaz bir tavayı ocağa alıp ısıtıyorsunuz. Kepçe ile krep hamuru karışımından bu tavaya koyup, tavayı sağa sola eğerek ince bir şekilde karışımı yayıyorsunuz. Krebin üstü göz göz olunca diğer tarafını çevirip orayı da pişiriyorsunuz. Bir posta daha ısıtacağımızdan şimdilik biraz açık renkli kalacaklar, endişelenmeyin, piştiler =)



-Pişirdiğiniz krepleri üst üste bir tabağa alın.


-Daha sonra birer birer mutfak tezgahına veya ayrı bir tabağa alıp, ortalarına iç harcı koyup şekildeki gibi katlayarak bohça haline getirin.
(Kendime ve sizlere not: Bu şekilde harcı ortasına koyunca krebin kat yerleri bana göre biraz boş kaldı, bir daha yaptığımda harcı tüm krebin üstüne yayıp o şekilde katlayacağım)


-Bohçalar bittiğinde yağsız tavada arkalı önlü, üzerleri biraz kızarana kadar pişiriyorsunuz.


-Bu sırada domates sosunuzu da bir soslukta kaynatarak kreplerin üstüne gezdirmek için hazırlayabilirsiniz. (Sosu Eataly'den aldım, beğendiğiniz başka bir domates sosu da pek tabii kullanabilirsiniz)



-Krepleri servis tabağına alıp, üzerlerine domates sosu bölüştürüyorsunuz.

-Kreplerin üzerini son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
(Kendime ve silere bir not daha : Servis ederken sadece üstlerine domates sosu gezdirmek yerine, tabağa önce domates sostan yayıp, bohçaları dizip, sonra yine üzerlerine domates sosu koyacağım)



Afiyerler olsun..
Joy appétit =)




Comments

Popular Posts