GİRİT EZMESİ
GİRİT EZMESİ
A) Kahvaltılık?
B) Meze?
C) Ekmek üstü atıştırmalık?
D) Hepsi =)
3 çeşit peynirli, 3 çeşit yemişli =) Bir de ferahlatıcı dereotu ile şifa kaynağı zeytinyağ birleşince "D" şıkkını elde ediyorsunuz..
Malzemeler:
-1 su bardağı kahvaltılık lor peyniri
-1 su bardağı Ezine peyniri, ufak parçalara bölünmüş
-1 su bardağı Erzincan tulum peyniri, ufak parçalara bölünmüş
-2 yemek kaşığı file badem, dövülmüş
-2 yemek kaşığı file Antep fıstık, dövülmüş
-2 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş
-4 diş sarımsak, ezilmil
-3/4 çay bardağı zeytinyağ
-1/4 demet dereotu, kıyılmış
Yapılışı:
-Tüm malzemeleri geniş bir kaseye alıp bir çatal yardımıyla hafif ezerek karıştırıyorsunuz.
-Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ediyor ve yeniden karıştırıyorsunuz.
-Sonra bu karışıma dereotunu da ekleyip karıştırıyorsunuz.
-Girit ezmesini servis edeceğiniz tabağa alıp üzerini çatalla düzeltip geri kalan zeytinyağını da ilave ediyorsunuz.
-En son üzerini biraz daha dereotu ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Eğer seviyorsanız kırmızı toz veya pul biber, nane gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
-Yanına kızarmış ekşi mayalı ekmekle de harika gittiğini söylemeliyim..
Tarifi beğenip yaparsanız benimle de paylaşmayı unutmayın =)
Afiyetler olsun..
Joy appétit =)
A) Kahvaltılık?
B) Meze?
C) Ekmek üstü atıştırmalık?
D) Hepsi =)
3 çeşit peynirli, 3 çeşit yemişli =) Bir de ferahlatıcı dereotu ile şifa kaynağı zeytinyağ birleşince "D" şıkkını elde ediyorsunuz..
-1 su bardağı kahvaltılık lor peyniri
-1 su bardağı Ezine peyniri, ufak parçalara bölünmüş
-1 su bardağı Erzincan tulum peyniri, ufak parçalara bölünmüş
-2 yemek kaşığı file badem, dövülmüş
-2 yemek kaşığı file Antep fıstık, dövülmüş
-2 yemek kaşığı ceviz, dövülmüş
-4 diş sarımsak, ezilmil
-3/4 çay bardağı zeytinyağ
-1/4 demet dereotu, kıyılmış
Yapılışı:
-Tüm malzemeleri geniş bir kaseye alıp bir çatal yardımıyla hafif ezerek karıştırıyorsunuz.
-Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ediyor ve yeniden karıştırıyorsunuz.
-Sonra bu karışıma dereotunu da ekleyip karıştırıyorsunuz.
-Girit ezmesini servis edeceğiniz tabağa alıp üzerini çatalla düzeltip geri kalan zeytinyağını da ilave ediyorsunuz.
-En son üzerini biraz daha dereotu ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Eğer seviyorsanız kırmızı toz veya pul biber, nane gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
-Yanına kızarmış ekşi mayalı ekmekle de harika gittiğini söylemeliyim..
Tarifi beğenip yaparsanız benimle de paylaşmayı unutmayın =)
Afiyetler olsun..
Joy appétit =)
Comments
Post a Comment