KAJU EZMELİ VE MUZLU LOKMALAR

KAJU EZMELİ VE MUZLU LOKMALAR

Canınız hızlı ve kolay bir tatlı çektiyse, alın size en masumundan bir tatlı =)
Yemek.com 'unAralık ayında takip edilmesini tavsiye ettiği instagram hesabım joys_kitchenn 'da paylaştığım bu lezzetli fotoğrafın hikayesi aşağıda..Keyifle yapıp yemenizi diliyorum =)




Malzemeler :
(2 kişilik)
-2 adet tam buğday lavaş
-2 adet muz
-2 tepeleme yemek kaşığı ev yapımı kaju (veya yer fıstığı) ezmesi
-2 parça bitter veya sütlü çikolata (80gr'lık kare paketlerde satılan çikolataların 2 parçası),rendelenmiş
-Üzerini süslemek için file Antep fıstık ve arı poleni

Yapılışı:
-Tarife ev yapımı kaju ezmesi yapılışı ile başlayalım.
-200 gr çiğ kaju fıstığını 1 saat ılık suda ıslıyorsunuz. Daha sonra suyunu süzerek kajuları mutfak robotunda sürülebilir kıvama gelene kadar çekiyorsunuz. Bu işlem biraz sabır gerektiriyor, çünkü tam olmayacak diye pes ettiğiniz sırada kaju kendi yağını da salarak güzel bir kıvam alıyor. Daha yumuşak bir kıvam için 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı da ilave edebilirsiniz. Eğer biraz da tatlı olsun ama yine de masum kalsın derseniz, 2-3 adet çekirdekleri çıkartılmış ve ıslatılmış hurmayı da kaju ile mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
-Bundan sonrası çok basit. Öncelikle rendelenmiş çikolatanın bir kısmını süsleme için ayırıp geri kalanını kaju ezmesine ekliyorsunuz.




-Bu karışımı lavaşların üzerine bir kaşık yardımıyla sürüyorsunuz.


-Muzları soyarak, lavaşların çapına denk gelecek şekilde uçlarından kesiyorsunuz.



-Lavaşları dürüm şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesip tabaklara yerleştiriyorsunuz. Üzerlerini çikolata rendesi, file fıstık ve polen ile süslüyorsunuz.


-Son olarak sevdiklerinizle paylaşıp birlikte afiyetle tadına varıyorsunuz =)


Afiyetler olsun..
Joy appétit =)




Comments

Popular Posts