MANTARLI KABARIK OMLET

MANTARLI KABARIK OMLET

Klasik omletlerden sıkılanlara bulut gibi, köpük köpük bir omlet tarifi geliyor. Bu kabarık omletin ilham kaynağı Japonların pek sevdiği "Omurice" , yani pilavlı omlet. Onların tarifinde omletin içinde sebzelerle pişmiş tavuk parçaları ve pirinç oluyor. Siz içini istediğiniz malzemelerle doldurabilirsiniz, ben bugün kırmızı kapya biber ve mantarlı bir iç hazırladım..



Omlet için malzemeler:
-4 adet yumurta, orta boy (26cm'lik tava için)
-1/2 çay kaşığı tuz, omlet için
-1 yemek kaşığı baharatlı tereyağ (Dilediğiniz baharatlarla hazırlayabilirsiniz, benimkinin içinde ince kıyılmış dereotu, sarımsak tozu ve toz kırmızı biber vardı. Baharatları oda sıcaklığında tereyağına bir çatalla karıştırabilirsiniz. Tereyağını olduğu gibi de kullanabilirsiniz)

Omlet içi:
-300 gram kestane mantarı, yarım ay şeklinde ince doğranmış
-1/2 kırmızı kapya biber, yemeklik doğranmış
-1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı (taze soğanın yeşil kısımları da olur)
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1/2 tatlı kaşığı soya sosu

Yapılışı:
-Tavaya zeytinyağ koyup üzerine biberleri ekliyorsunuz. Biberler biraz yumuşamaya başlayınca üstüne mantarları ekleyip hep birlikte kavuruyorsunuz.
-Mantarlar kavrulduğunda üzerine soya sosunu da ekleyip biraz daha karıştırıyorsunuz.
-Mantarı ocaktan alıp üzerine kıyılmış frenk soğanını ekleyip karıştırıyorsunuz.
-Bu sırada yumurtaları tuz ile metal bir kaseye alıp rengi iyice açılıp köpük köpük olana kadar elektrikli çırpıcı ile çırpıyorsunuz.

-26 cm'lik yapışmaz tavaya tereyağını alıp, eritip üzerine çırpılmış yumurtaları döküyorsunuz. Omletin altı yavaştan pişmeye başlayınca tavanın kapağını kapatıp 4-5 dakika kadar bu şekilde pişiriyorsunuz. Tavanın boyutunu özellikle söylememin sebebi şu; tavanız ne kadar büyür ve yumurta sayınız da ne kadar azalırsa omletiniz de o kadar az kabarır. Bana göre 4 yumurtanın ideali 26 cm'lik bir tava.


-Omletin üst kısmı sizin için hala sıvı ise, omleti tavada çevirip iki tarafını da pişirebilirsiniz.


-Omletin bir yarısına mantarlı içi koyup, mantarı ikiye katlayarak servis edebilirsiniz..
-Vee..bence üzerine acı sos ile fevkalade oluyor, mutlaka denemelisiniz =)

Afiyetler olsun..
Joy appétit =)



Comments

Popular Posts