KARNABAHAR KISIRI

KARNABAHAR KISIRI

Pilavını yaptık, kısırını yapmadan duramazdık..Diğer tüm malzemeleri bildiğimiz kısır, sadece ince bulguru karnabahar pirinci ile değiştirdik =)


Malzemeler :
-2 su bardağı pişmiş karnabahar pirinci
(tarifi: http://joyskitchenn.blogspot.com.tr/2017/11/bol-yesilli-ve-yumurtali-karnabahar.html )
-2 tatlı kaşığı domates salçası (1 tatlı kaşığı acı biber salçası ile değiştirilebilir)
-2 tepeleme yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
-3 dal taze soğan, ince kesilmiş
-3 ufak kornişon turşu, ince ince kesilmiş
-3 yemek kaşığı nar ekşisi
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-2 diş sarımsak, ezilmiş
-2 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 kırmızı toz/pul biber, opsiyonel

İçine veya üzerine koymak için:
-1 ufak boy salatalık, çekirdekleri çıkartılıp küçük küpler halinde kesilmiş
-1 domates, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartılıp küçük küpler halinde kesilmiş

Yapılışı:
-Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp olduğu gibi kaşıkla veya benim yaptığım gibi ufak bir kaseye koyup bir tabağa ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Bir de bonus olarak;
şuraya daha önce instagram hesabımda (joys_kitchenn: https://www.instagram.com/joys_kitchenn/ ) da paylaştığım "gerçek" kısırımı da ekliyorum. Kısırın yeşilliklerini diğer malzemelere eklemeden üst üste bir silindir kabın içine dizip servis etmiştim. Her zaman söylediğim gibi, yaratıcılığınızı konuşturun =)








Comments

Popular Posts