HAVUÇ CİPSİ İLE HUMUS

HAVUÇ CİPSİ İLE HUMUS

Biliyorsunuz nohut 2018 yılı gastronomi dünyasının en konuşulan ismi olacak..Nohut her haliyle  kendine aşık eder ama humusun yeri bende ayrı =) Humus kendi başına mükemmel olduğu gibi üstüne pastırma ile sıcak sıcak, üzerine zeytinyağ ile soğuk meze olarak, ızgara sebzelerin yanına dip sos olarak, kısacası hemen hemen herşeyin yanına harika giden bir zengin bir yiyecek =)



Humus için malzemeler :
-2 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
-1 kereviz sapı
-1/2 kuru soğan
-1/2 havuç
-1/2 limon suyu
-1 tatlı kaşığı sirke
-3 diş sarımsak, ezilmiş
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-2 silme çay kaşığı kimyon
(opsiyonel) dip sos olarak kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı mayonez

Havuç cipsi için malzemeler:
-3 havuç, batonet kesilmiş (yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz şekilde)
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 silme çay kaşığı tuz
-1 silme çay kaşığı sarımsak tozu
-1/2 çay kaşığı köri
-1/2 çay kaşığı kimyon
-1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
-Nohut, kereviz, soğan ve havucu düdüklüye alıp 2 su bardağı su ile 10 dakika haşlıyorsunuz.
-Yeniden haşlanan nohuttan soğan ve kerevizi çıkartıyor ve nohutla havucun suyunu süzüyorsunuz. Suyu hemen atmayın, humusun kıvamını ayarlamak için kullanmak gerekebilir.
-Nohut ve havucu mutfak robotundan geçiriyorsunuz. İçine limon suyu, sirke ve sarımsağı ekleyip yeniden çekiyorsunuz.
-Son olarak zeytinyağ ve kimyonu da ekleyip, karışımı pürüzsüz ve sürülebilir bir kıvama gelene kadar mutfak robotunda çekiyorsunuz. Humus gözünüze çok katı gelirse, nohuttan süzdüğünüz sudan azar azar ilave edip karıştırmaya devam edebilirsiniz.



-Humus bu haliye üzerine toz biber ve kimyon ile biraz da zeytinyağ eşliğinde yemeğe hazır.

-Havuçları bir kasede zeytinyağ ve baharatlarla iyice karıştırıyorsunuz. Dilerseniz havuçlarla hemen hemen aynı uzunlukta kestiğiniz kerevizleri de havuçlara katabilirsiniz.
-Soslanan havuçları (ve kereviz saplarını) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştiriyorsunuz. Üst üste sıkışmasınlar ki iyice kızarsınlar =)
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar havuçları pişiriyorsunuz.
-Humusu genişçe bir tabağın ortasına yayıp, fırınlanmış havuçları da etrafına diziyorsunuz. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyetler olsun..
Joy appétit =)




























Comments

Popular Posts