BOL YEŞİLLİ VE YUMURTALI KARNABAHAR PİLAVI

BOL YEŞİLLİ VE YUMURTALI KARNABAHAR PİLAVI

Pirinç yerine kinoalar mı kullanmadık, chia'lı pudingler mi yapmadık..Aslında bir "pilav" ikamesi yapmak için elimizin altındaki bol bereketli karnabaharı gözden kaçırdık. Bu tarif süper kolay, süper hızlı ve ciddi derecede yaratıcılığa açık..Buyrun tarifine geçelim =)


Malzemeler :
-Yarım kilo karnabahar, yıkanıp ufak parçalara ayrılmış
-2 litre kaynar tuzlu su, karnabaharı haşlamak için
-1 tatlı kaşığı zeytinyağ, taze soğanları kavurmak için
-1 tatlı kaşığı zeytinyağ, yumurtayı pişirmek için
-3 sap taze soğan, irice doğranmış
-1 avuç maydanoz, ince doğranmış
-1 avuç dereotu, ince doğranmış
-2 yumurta
-2 tatlı kaşığı soya sosu
-4 yemek kaşığı yoğurt
-1 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı taneli hardal

Üzeri için:
-2 yemek kaşığı file Antep fıstık
-1 tatlı kaşığı arı poleni

Yapılışı :
-Karnabaharları mutfak robotunda kırık pirinç taneleri gibi olana kadar çekiyorsunuz.
-Bir tencerede kaynattığınız suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip içine karnabaharları ekliyorsunuz. Karnabaharlar hafif yumuşayana kadar haşlıyorsunuz. Bu işlem yaklaşık 5-6 dakika sürüyor. Daha fazla haşlamayın, çok ezilip püre haline gelmesin taneler.


-Haşlanan karnabahar pirinçlerini bir süzgeçten geçirip bir kenarda dinlendiriyorsunuz.
-Bir tavaya zeytinyağı alıp, içine doğranmış taze soğanları koyup hafifçe tavada birkaç kere çeviriyorsunuz. Çok fazla öldürmeyin, biraz da diri kalmaları gerekiyor.
-Kavrulmuş taze soğanları bir kaseye alıp içine diğer yeşillikleri ilave ediyorsunuz.
-Ayrı bir kasede 2 yumurta ve 2 tatlı kaşığı soya sosunu çırpıyorsunuz.
-Bir tavada ısıttığınız zeytinyağında yumurtaları karıştırarak pişiriyorsunuz. Elde ettiğiniz karışım çırpılmış yumurta görünümlü oluyor.
-Son olarak yumurta, yeşillikle ve karnabahar pirincini bir kasede karıştırıyorsunuz. Dilerseniz kaşıkla ya da benim yaptığım gibi ufak bir kaseye alıp bir tabağa ters çevirerek servis edebilirsiniz.
-Bir kasede yoğurt ve hardalı karıştırıp yanına sos olarak sunabilirsiniz. Dilerseniz bu sosa az da bal ilave edebilirsiniz (ballı hardal sevenleri de düşündük).
-Ben üzerini file fıstık ve arı poleni ile süsledim, siz yaratıcılığınızı konuşturun =)

Afiyetler olsun..
Joy appétit =)


Ufak bir bonus olarak ;
Karnabahar pirinci ile sebzeli ve/veya balıklı pilav da yapıp yiyebilirsiniz =)










Comments

Popular Posts