UZUN KAHVALTI YAPMAYI SEVENLERE PANCAKE

UZUN KAHVALTI YAPMAYI SEVENLERE PANCAKE

Sabah uyandınız, canınız şöyle güzel bir kahvaltı yapmak istiyor. Çok uğraşacak vaktiniz yok ama özel birşey olsun, mideniz şenlik etsin istiyorsunuz. Yumurta mı yapsanız? Omlet mi, sahanda mı? O da ne, evde sadece 1 yumurta var!! Biraz da süt varmış, un ve şeker de var gibi, biraz tereyağ..E, ne duruyorsunuz, pancake yapsanıza =)

Ölçmek için bir kahve fincanınız olduğunu da varsayarak anlatmaya başlıyorum =)



Malzemeler :
- 4 silme kahve (standart 80 ml'lik Türk kahvesi fincanından)fincanı un + 1 tepeleme yemek kaşığı un
-1 + 3/4 paket kabartma tozu (10gr'lık paketlerden)
-1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı toz şeker
-3 + 3/4 kahve fincanı süt
-1 yumurta
-50gr tereyağ, eritilmiş ama kaynatıllıp köpürtülmemiş (üzerinde gram bölme işaretleri olan paket tereyağlar işinizi kolaylaştırır)

Yapılışı:
-İşe tüm kuru malzemeleri hep birlikte bir kabın içine eleyerek başlıyorsunuz. Bir el çırpıcısı yardımıyla bu kuru malzemeleri karıştırıyorsunuz.
-Ayrı bir kapta süt, eritilmiş tereyağ ve yumurtayı bir çatal yardımıyla çırpıyorsunuz.
-Sıvı malzemeleri kuru malzemelerin içine dökerek yine el çırpıcısı ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyorsunuz.
-Yapışmaz bir tavayı, altını çok açmadan, ısıtıyorsunuz. Ben hiç yağ koymadan pancake karışımını pişiriyorum. Sonuçta, siz tavanızı benden daha iyi tanıyorsunuz =) Yağlamak ya da yağlamamak, işte tek karar vermeniz gereken konu bu..
-Tavanız yeterince ısınınca ölçü için kullandığınız kahve fincanınızı kullanarak veya ufak bir kepçe yardımıyla pancake karışımınızdan alıp dilediğiniz büyüklükte tavaya akıtıyorsunuz. (Evet, "akıtma" ismi buradan geliyor)
-Tavadaki akıtmanın üzeri göz göz olmaya başlayacak, silikon bir spatula ile hafiften bir kenarını kaldırıp altının pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bu göz göz oluşum, akıtmanızın diğer tarafının pişirilme vakti geldiğini size söyleyen bir işarettir.
-Spatula yardımıyla pancake'inizi alt üst yaparak diğer tarafının da pişmesini sağlıyor ve pişirdiğiniz pancake'leri geniş bir tabağa diziyorsunuz. (İlk aşamada üst üste koymayın ki hamurlaşmasın içleri)


-Eğer benim gibi ufak tatlı tabağı boyutunda pişirdiyseniz, üzerine akçaağaç şurubu/bal/reçel/kaymak/çırpılmış krema ve taze kesilmiş meyveler koyarak keyfini çıkartabilirsiniz. Ya da daha ufak pancake'ler yapıp, üzerlerine çikolata/fındık kreması sürüp meyveleri de üzerlerine kürdan yardımıyla tutturup bir sunum yapabilirsiniz. Bundan sonrası tamamen sizin damak zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış.

Afiyetler olsun..
Joy appétit =)



















Comments

Popular Posts