FIRINDA SEBZELERLE IZGARA PALAMUT

FIRINDA SEBZELERLE IZGARA PALAMUT

Palamut tam vaktindeyken, sonbaharın tüm güzel renkleri sebzelere yansımışken bu tabağı hazırlamamak olmazdı..


Malzemeler :
(iki kişilik)
-1 adet büyük palamut, 2 adet fileto halinde kesilmiş
-1 kapya biber
-2 havuç
-2 orta boy kabak
-1 orta boy kırmızı soğan
-1 orta boy patates

Sebze sosu:
-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-2 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kuru kekik
-1 çay kaşığı kuru fesleğen
-1 çay kaşığı toz köri
-1 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı sarımsak tozu

Ballı dereotu balık sosu:
-2 diş sarımsak, ezilmiş
-1/2 kahve fincanı zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı hardal
-1/2 (damak zevkiniz göre 1 de olur) tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
-1 tatlı kaşığı bal
-1/4 demet dereotu, ince kıyılmış

Yapılışı:
-Tüm sebzeleri (soğan hariç) hemen hemen aynı boyutlarda küp küp kesiyorsunuz. Soğanı da kalın piyazlık kesiyorsunuz. (diğer sebzelere göre çabuk pişeceğinden yanmasını önlemek için daha kalın bırakıyoruz).
-Sebze sosunu derin bir kasede karıştırıyorsunuz. Önce kesilmiş patates ve havucu bu sosa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin bir tarafına yerleştiriyorsunuz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika fırınladıktan sonra, sosun bulunduğu kaseye diğer sebzeleri alıp sosluyor ve hali hazırda 10 dakika fırınlanmış sebzelerin diğer yanına koyarak 10-15 dakika kadar daha fırında pişiriyorsunuz.



-Sebzeler fırında pişerken, palamut filetoları sebzelerden arta kalan sosla soslayıp ısınmış bir tavada her iki tarafını 5-6'şar dakika pişiriyorsunuz.
-Son olarak palamutu sebzelerle, ballı hardallı dereotlu sos ile servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun..
Joy appétit =))







Comments

Popular Posts