KAKOLU ISLAK KEK
KAKAOLU ISLAK KEK
Misafirlerinize yapmazsanız, üzülürsünüz =) Şimdi kalkıp kendinize yapmazsanız da aklınız kalır..Siz iyisi mi hemen kalkıp yapın..Uzunca girizgaha gerek yok, hemen malzemelere geçiyorum :
Malzemeler :
-2 ufak boy yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı süt
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı kakao
-1/2 paket kabartma tozu
-1 su bardağından bir parmak az un
Sosu için :
-1 su bardağından biraz az süt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
-Kek için yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz, üzerine sıvı malzemeleri ekliyorsunuz.
-Sonra üzerini elenmiş kuru malzemeleri ekleyip, topak kalmayana kadar karıştırıyorsunuz. (Bu aşamada çırpıcı kullanmayın. Bir tahta kaşık yardımıyla kuru malzemeleri karıştırabilirsiniz)
-Bu kek karışımını yağladığınız kek kalıbı veya borcama (benim borcamım 22cmx22cm kare borcam) koyup önceden ısıttığınız 175 derece (turbosuz) fırında 15-20 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişiriyorsunuz.
-Sıcakken kesip, tüm malzemelerini karıştırdığınız sosu bir kaşık yardımıyla döküyorsunuz. Vee..TA DAA..Islak kekiniz hazır..
-Üstüne fotoğrafta gördüğünüz gibi ceviz veya meyve ya da vicdanınıza açıklayabilirseniz çırpılmış krema koyabilirsiniz.
Afiyetler olsun..
Joy appétit =)
Misafirlerinize yapmazsanız, üzülürsünüz =) Şimdi kalkıp kendinize yapmazsanız da aklınız kalır..Siz iyisi mi hemen kalkıp yapın..Uzunca girizgaha gerek yok, hemen malzemelere geçiyorum :
Malzemeler :
-2 ufak boy yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı süt
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı kakao
-1/2 paket kabartma tozu
-1 su bardağından bir parmak az un
Sosu için :
-1 su bardağından biraz az süt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
-Kek için yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz, üzerine sıvı malzemeleri ekliyorsunuz.
-Sonra üzerini elenmiş kuru malzemeleri ekleyip, topak kalmayana kadar karıştırıyorsunuz. (Bu aşamada çırpıcı kullanmayın. Bir tahta kaşık yardımıyla kuru malzemeleri karıştırabilirsiniz)
-Bu kek karışımını yağladığınız kek kalıbı veya borcama (benim borcamım 22cmx22cm kare borcam) koyup önceden ısıttığınız 175 derece (turbosuz) fırında 15-20 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişiriyorsunuz.
-Üstüne fotoğrafta gördüğünüz gibi ceviz veya meyve ya da vicdanınıza açıklayabilirseniz çırpılmış krema koyabilirsiniz.
Afiyetler olsun..
Joy appétit =)
Comments
Post a Comment