DEREOTULU PEYNİRLİ EV POĞAÇASI

DEREOTULU PEYNİRLİ EV POĞAÇASI

Mis gibi kokusuyla tüm evi kaplayan ve evdekileri tadıyla büyüleyen poğaça tarifi geliyor..



Malzemeler :
(12 adet poğaça)

-1 su bardağından 2 parmak eksik ılık süt
-1 silme tatlı kaşığı şeker
-1 paket (10gr) instant maya
-1 yumurta
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-2 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak az un
-1 çay kaşığı tuz
-1 avuç dereotu, ince kıyılmış
-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar ve tulum peyniri karışımı
(bu karışımı yeterince tuzlu bulmazsanız, tulum ve ezine peyniri karışımını da deneyebilirsiniz)
-1 yumurta sarısı (poğaçanın üstüne sürmek için)

Yapılışı:

-Süt, şeker, maya karıştırıp bekletmeden üzerine yumurta, sıvıyağ ve tuzu da koyup karıştırıyorsunuz.
-Bu karışıma un ve dereotunu da ekleyip karıştırıyorsunuz. Bu aşmada hamurun elinize yapışmadan toparlanması ancak çok kulak memesi kıvamına gelmemesi lazım. Elinize çok yapışmasın hemencecik toparlansın diye çok un ilave ederseniz poğaçanız çok tok tok olur, ama toparlama işleminde yeteri kadar tezgaha un serperseniz elinize yapışmasına da engel olmuş olursunuz.
-Toparlanan hamuru hafifçe unlanmış kaseye koyup üzerini streç filmle kapatarak mayalanması için 1 saat kadar dinlendiriyorsunuz.


-Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak tezgah üzerinde oval şekilde elinizle açıp, içine 1 tatlı kaşığı peynir karışımından koyarak, uzun eksen üzerinden ikiye katlayıp ortasından hamuru kapatıyorsunuz.



-Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları diziyor ve bir fırça yardımıyla yumurta sarısını üzerlerine sürüyorsunuz.


-175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyorsunuz.
-Pişen poğaçaları fırından alıp tepsisinin üzerine temiz bir mutfak bezi kapatarak dinlendiriyorsunuz.


-Yanına da bir çay yaptınız mı keyifle afiyetine varabilirsiniz =)

Joy appétit =)
Afiyetler olsun..

Comments

Post a Comment

Popular Posts