TAHİNLİ VE HURMALI ATIŞTIRMALIK
Tahinli ve Hurmalı Atıştırmalık
Tahin helvası sever misiniz? Peki ya şeker ilavesiz pekmeziyle tahini birlikte sever misiniz?
Cevaplarınız evetse bu masum atıştırmalığı çok seveceksiniz, benden söylemesi =)
Malzemelerle başlıyoruz :
(Ben yarım küre şeklindeki silikon kalıbı kullandım, bu tarifin ölçülerinden 15-18 adet çıkıyor..Fotoğrafta gördüklerinizin her birinin iki ısırımlık canı var )
-5 yemek kaşığı tahin
-1,5 yemek kaşığı ev yapımı kaju ezmesi (opsiyonel)
-5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (soğukta katılaştığından, oda sıcaklığındaki şeffaf sıvı halini istiyoruz)
-5 adet çekirdekleri çıkartılmış hurma (20 dakika sıcak suda bekletilmiş ve suyu süzülmüş)
-1 fincan demlenmiş espresso (Fincan Türk kahvesi olup, kullanacağınız kahve tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır..Yani dilerseniz granül kahveyi sıcak su ile demleyin, espresso hazırlayın ya da telvesiz Türk kahvesi pişirin..hepsi kabulümüz )
Evet, malzemeler bu kadar basit..Yapılışı ise çok daha basit =)
Yapılışı:
-Bir kasede tahin, kaju ezmesi ve hindistan cevizi yağını bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırıyorsunuz.
-Silikon kapları yarısına kadar bu karışımla dolduruyor ve buzlukta bekletiyorsunuz.
-Hurmaları ve kahveyi bir mutfak robotu/blender yardımıyla püre haline getiriyorsunuz.
-Buzlukta bekleyen kabınızı çıkartıp, yarısına kadar tahinli karışımın üzerine hurma ve kahveli karışımdan birer çay kaşığı koyuyorsunuz.
-Daha sonra bu kapların üzerlerini yeniden tahinli karışımla dolduruyorsunuz. Üzerini streç filmle kaplayıp buzluğa geri koyuyorsunuz. Vee, 2 saat içinde atıştırmalıklarınız hazır.
-Servis ederken üzerlerine kakao veya toz kahve serpebilirsiniz. Eğer silikon kabınız yoksa, ufak lokumluk kağıtlarda da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Joy appétit..
Tahin helvası sever misiniz? Peki ya şeker ilavesiz pekmeziyle tahini birlikte sever misiniz?
Cevaplarınız evetse bu masum atıştırmalığı çok seveceksiniz, benden söylemesi =)
Malzemelerle başlıyoruz :
(Ben yarım küre şeklindeki silikon kalıbı kullandım, bu tarifin ölçülerinden 15-18 adet çıkıyor..Fotoğrafta gördüklerinizin her birinin iki ısırımlık canı var )
-5 yemek kaşığı tahin
-1,5 yemek kaşığı ev yapımı kaju ezmesi (opsiyonel)
-5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (soğukta katılaştığından, oda sıcaklığındaki şeffaf sıvı halini istiyoruz)
-5 adet çekirdekleri çıkartılmış hurma (20 dakika sıcak suda bekletilmiş ve suyu süzülmüş)
-1 fincan demlenmiş espresso (Fincan Türk kahvesi olup, kullanacağınız kahve tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır..Yani dilerseniz granül kahveyi sıcak su ile demleyin, espresso hazırlayın ya da telvesiz Türk kahvesi pişirin..hepsi kabulümüz )
Evet, malzemeler bu kadar basit..Yapılışı ise çok daha basit =)
Yapılışı:
-Bir kasede tahin, kaju ezmesi ve hindistan cevizi yağını bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırıyorsunuz.
-Silikon kapları yarısına kadar bu karışımla dolduruyor ve buzlukta bekletiyorsunuz.
-Hurmaları ve kahveyi bir mutfak robotu/blender yardımıyla püre haline getiriyorsunuz.
-Buzlukta bekleyen kabınızı çıkartıp, yarısına kadar tahinli karışımın üzerine hurma ve kahveli karışımdan birer çay kaşığı koyuyorsunuz.
-Daha sonra bu kapların üzerlerini yeniden tahinli karışımla dolduruyorsunuz. Üzerini streç filmle kaplayıp buzluğa geri koyuyorsunuz. Vee, 2 saat içinde atıştırmalıklarınız hazır.
-Servis ederken üzerlerine kakao veya toz kahve serpebilirsiniz. Eğer silikon kabınız yoksa, ufak lokumluk kağıtlarda da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Joy appétit..
Comments
Post a Comment