MANGO VE MİSKET LİMONLU SORBE/DONDURMA

Mango ve Misket Limonlu Sorbe/Dondurma

Havalar tam gaz sıcaklarla devam ederken serinlemek için ilk arzu ettiğimiz genelde buzlu bir bardak su oluyor. Tamam suyu içtik ama şöyle bir dondurma yesek nasıl olur? 

Ben çok tatlı tüketen bir insan değilim. Tabii bu demek değil ki canım hiç tatlı birşeyler çekmiyor.
Şimdi sizlerle evde çok kolay hazırlayabileceğiniz bir "sorbemsi" dondurma tarifi paylaşacağım. Sorbemsi diyorum çünkü içine kadifelik katsın diye hindistan cevizi sütü de ekledim. (tamam-evde bir kutu süt vardı ve o anda başka birşeyde kullanmayacaktım, tarife ekleyiverdim..) Ben tarifte mango kullandım ancak mango yerine pekala şeftali de kullanabilirsiniz. Nasılsa sorbeyi her çeşit meyve ile zaten yapıyoruz.

Malzemelerle başlayalım:
(Yaklaşık 12-14 top çıkıyor)

-2 adet olgun mango
-1 su bardağı hindistan cevizi sütü (buzdolabında bekledikçe kreması üstte sütü altta kalıyor, siz bu tarifte kullanırken homojen olmasına dikkat edin)
-1/2 su bardağı sıcak su
-1/2 su bardağı toz şeker (pek tabii bu miktarı damak zevkinize göre azaltabilir ya da tatlandırıcı kullanabilirsiniz)
-1/2 misket limonu suyu 


Üzeri için :

-1 adet misket limonu kabuğu rendesi
-1 yemek kaşığı toz şeker
-Ufak zar boyutunda kesilmiş 2-3 yemek kaşığı mango 
-Birkaç yaprak taze nane



Yapılışı :

-Mangoların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp, mangoları blender yardımıyla püre haline getiriyorsunuz. Yukarıda gördüğünüz şekilde tabağı süslemek için biraz mango püresini ufak bir kapta ayırıp buzdolabında, servis edene kadar bekletebilirsiniz. (Dondurma toplarının üzerlerini süslemek için mangodan da bir parçayı püre yapmadan ayırıp ufak küpler halinde kesiyorsunuz)

-Çukur bir kapta sıcak su ve toz şekeri, toz şeker eriyene kadar bir el çırpıcısı yardımıyla çırpıyorsunuz. Daha sonra misket limonu suyunu da ekliyorsunuz. Üzerine sırasıyla hindistan cevizi sütü (ikame olarak taze krema da kullanabilirsiniz) ve mango püresini ekleyip karıştırmaya devam ediyorsunuz. 

-Karışımı çok derin olmayan bir kaba koyup  ağzını streç film ile kaplayıp buzluğa kaldırıyorsunuz.
Karışım buzlukta 2 saat bekledikten sonra servis etmeye hazır hale geliyor. 

-Sorbe buzlukta hazır olmayı beklerken siz bu sırada sunumu güzelleştirecek bir detayı hazırlamaya başlıyorsunuz.

-Bir kasede misket limonu kabuğu rendesi ve toz şekeri karıştırıyorsunuz. Mango küplerini de kaseye ekleyerek çok ezmeden karıştırıyorsunuz. Sorbe hazır olana kadar üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında tüm bu lezzetlerin içiçe geçmesi için bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun..
Joy appétit ..



Comments

Popular Posts